Bundeling van kracht

Trainingen motiverende gespreksvoering

Basiscursus Motiverende Gespreksvoering

In de basiscursus Motiverende Gespreksvoering leer je de methode Motiverende Gespreksvoering toepassen in jouw eigen werksituatie, met name gericht op het werken met de daders van huiselijk geweld.

Je leert hoe je met de methode Motiverende Gespreksvoering mensen kunt begeleiden bij gedragsverandering. Door deze methode krijg je inzicht in gedragsverandering en leer je gesprekstechnieken om dit veranderproces bij de ander te begeleiden. Je leert onder andere hoe je met weerstand om kunt gaan en hoe je de intrinsieke motivatie (om geen geweld meer te gebruiken) van de ander kunt versterken.

Het is een gidsende gespreksstijl, die jou als gespreksleider helpt om de ander in beweging te krijgen t.a.v. zijn eigen problemen. Tegelijkertijd blijf je te allen tijde in contact en op een gelijkwaardige manier in gesprek.

De basiscursus duurt 2 dagen en kan vanuit dit platform in 2021 kosteloos aangeboden worden. De uiteindelijke studiebelasting voor deze cursus is afhankelijk van jouw inzet. Wanneer je het serieus aanpakt, kun je rekenen op zo’n 6/ 8 uur zelfstudie- en oefentijd naast iedere cursusdag.

Weet je nog niet zeker of de methodiek iets voor jou is? Volg dan de (bijna) gratis kennismakingsworkshop bij MI time om hierachter te komen www.motiverende-gespreksvoering.com/kennismakingsworkshop-motiverende-gespreksvoering.html

Wil je na deze basistraining meer? Schrijf je dan in voor de verdiepingscursus!
Minimaal aantal deelnemers is 6. Maximaal 14 deelnemers.

De volgende sessies vinden plaats:
In het voorjaar op vrijdagen:
9 april – dag 1 basistraining (9.30-16.30u) = VOL
30 april – dag 2 basistraining (9.30-16.30u) = VOL

In het najaar op woensdagen:
22 september  – dag 1 basistraining (9.30-16.30u) = VOL
13 oktober  – dag 2 basistraining (9.30-16.30u) = VOL

Aanmeldformulier Trainingen

Ja, ik wil me graag aanmelden voor de training:

2 + 9 =

Verdiepingscursus Motiverende Gespreksvoering

Tijdens deze dag gaan we oefenen, oefenen, oefenen. Motiverende Gespreksvoering leer je niet door erover te praten, of lastige situaties uit te pluizen en leer je ook niet door alleen twee dagen training te volgen. Je leert deze methode alleen door te doen en vooral te blijven doen!

We weten allemaal hoe moeilijk dat is in de waan van de dag, dus helpt het om er samen tijd voor te maken. Tevens kun je veel leren wanneer je de juiste feedback ontvangt zoals in een groepsbijeenkomst zoals deze.

Je krijgt geen nieuwe theorie, maar je krijgt de gelegenheid om je skills nog eens aan te scherpen door te oefenen met praktijksituaties. Deze cursus duurt 1 dag.
Voorwaarde voor deelname is dat je een basiscursus in de afgelopen 2 jaar hebt gevolgd.
Minimaal aantal deelnemers is 10. Maximaal 14 deelnemers. Deelname kost €145 bij voldoende deelnemers.

Wil je meer lezen over Motiverende Gespreksvoering of over de trainers?
Kijk dan eens op de website van MI time www.motiverende-gespreksvoering.com
of bel nummer 06-48113415

De volgende sessies vinden plaats:
In het voorjaar op vrijdag:
21 mei 2021 (hele dag)

In het najaar op woensdag:
3 november 2021 (hele dag)

Aanmeldformulier Trainingen

Ja, ik wil me graag aanmelden voor de training:

13 + 15 =